Olet kirmaamassa kesälaitumille. Ei huolen häivää tulevaisuudesta, kesäloma ja kaverit odottaa. Tai kenties sinulla on vielä viimeinen virkamiesruotsin tentti tehtävänä? Pian koittaa kuitenkin aika, kun se Flown jälkeinen viikko yllättäen alkaa ja huomaat palanneesi koulun penkille. Havahdut siihen, että mahdollisesti jo viimeisiä opiskeluvuosia viedään, ja joku työpaikka olisi kiva löytää.
Löydät itsesi surffailemasta VALAn sivuilta. Ohjelmistokehitys, laadunvarmistus ja onnellisuus – mikä onkaan tämä firma? Miksi en ole kuullut tästä aikaisemmin? Tämähän täyttää kaikki hartaimmat toiveeni.
Ei se mitään – koskaan ei ole liian myöhäistä hakea upeaan joukkoomme töihin!
Mutta miksi me haluamme juuri sinut VALAlle, opiskelija?

1. Olet tulevaisuuden osaaja
Enää ei riitä ainoastaan se, että hoitaa hommansa kahdeksasta neljään, vaan työelämän muutoksessa pysymiseen tarvitaan muitakin valttikortteja. Vaikka opiskelijoilla on tietenkin tavoitteena valmistua, uskomme, että he omaavat kuitenkin mindsetin elinikäiseen oppimiseen ja pyrkivät jatkuvasti kehittämään itseään. Haluamme tutustua näihin tulevaisuuden huippuosaajiin tietysti jo ennen kilpailijoitamme.
Näemme opiskelijoissa valtavan potentiaalin, ja iloksemme olemmekin päässeet tutustumaan mitä mainioihimpin tyyppeihin mm. järjestämiemme excursioiden myötä. Osallistumme VALAlla myös kaikenlaisiin opiskelijatapahtumiin, ja vuodelle 2019-2020 olemme juuri solmineet yhteistyösopimukset Haaga-Helian Atkinsin, Jyväskylän yliopiston Linkki Ry:n sekä Helsingin yliopiston Matrixin kanssa.
Opintojen ohella työskentely voi auttaa aika paljon opintomenestykseenkin, kun saa laajempaa kokemusta asioista ja oppii sellaisia juttuja, mitä ei välttämättä opintojen aikana oppisi.
Työllistyttyäsi VALAlle, saat opiskelijana mahdollisuuden tunnistaa omat vahvuutesi työelämässä ja tuoda porukkaamme jotakin sellaista, mitä meillä ei vielä ole. Lisäksi mentorimme ovat valmiita tukemaan sinua urapolkusi jokaisessa mäessä ja käännöksessä.
2. Olet itseohjautuva
Itseohjautuvuus on yksi tärkeimmistä arvoistamme. Frank Martelan mukaan itseohjautuvuus perustuu kolmelle asialle: työntekijöiden oma-aloitteellisuudelle ja halulle toimia yrityksen parhaaksi, henkilöstön keskinäiselle vuorovaikutukselle sekä hajautetulle päätäntävallalle ja itsenäisille päätöksille (https://filosofianakatemia.fi/blogi/itseohjautuvuus–mista-siina-pohshyjimmiltaan-on-kyse).
Korkeakouluopiskelijat ovat jo opintojensa aikana omaksuneet itseohjautuvuuden taidon vahvasti, sillä opiskeluhan on usein hyvin itsenäistä ja vaatii tarkkaa ajanhallintaa. “Ainakin se pakottaa tekemään aikatauluja, ja opiskeluaikana on pakko opiskella tehokkaasti, kun tietää, ettei aikaa voi käyttää rajatta”, huomauttaa meillä töitä ja yliopisto-opintoja menestyksekkäästi yhdistänyt Janne Myllylä. Tämä on taito, jonka otamme kernaasti vastaan myös VALAlla.
Jos opinnot ovat pääosin itsenäistä lukemista, harjoitustöitä ja tenttejä, niin tavanomainen 8 tunnin työpaivärytmi, jossa jokaisen edistymistä seurataan tiuhaan, voi istuttaa säännöllistä työrutiinia opiskeluunkin – inspiraatiopiikin tai tenttipaniikin avulla suorittamisen sijaan.
Lisäksi opiskelijat ovat tärkeässä roolissa mukana viemässä VALAn kulttuuria eteenpäin. Opiskelijat tuppaavat omaavan proaktiivisen, energisen ja omatoimisen asenteen, ja työkulttuurin tarkastelu sekä prosessien kyseenalaistaminen kriittisin silmin on meille ehdottoman arvokasta.

3. Sinulla on motivaatio kohdillaan
Merkityksellinen työ on VALAn kulttuurin keskiössä, ja uskoaksemme etenkin milleeniaaleille on tärkeää työskennellä asioiden parissa, joilla on oikeasti merkitystä. Uskomme, että merkityksellisten projektien pariin päästyään opiskelijat ovat korvaamaton lisä loisteliaaseen porukkaamme. Asenne on meille kaikki kaikessa.
Testiautomaation parissa työskentelevän Juha Nuutisen mukaan suurin motivaatio ja hyöty hänelle työskentelystä opintojen ohella onkin ollut juuri se, että työelämässä oppii todella paljon käytännön asioita. “Opintojen ohella työskentely voi auttaa aika paljon opintomenestykseenkin, kun saa laajempaa kokemusta asioista ja oppii sellaisia juttuja, mitä ei välttämättä opintojen aikana oppisi”.
Myös testiautomaatiota tekevällä Lauri Peltolalla on samankaltaisia ajatuksia: “Töistä saa toisenlaisen näkökulman niihin samoihin asioihin, mitä koulussa käydään teoreettisemmasta näkökulmasta. Konsulttihommissa on myös se hyvä puoli, että näkee erilaisia työympäristöjä ja ymmärtää paremmin, miten samoja asioita voidaan tehdä eri tavoilla”.
4. Sinulla ei ole “menneisyyden taakkaa”
Opiskelijat tai uran alkuvaiheessa olevat ammattilaiset eivät vielä ole kerenneet viettää useampaa vuotta tietyssä organisaatiossa. Joskus (ei aina!) useamman vuoden aikana selkärankaan juurtuneet toimintatavat pääsevät niin syvälle, että niitä pidetään jatkossakin automaattisesti oikeina ja niiden toistamisesta tulee automaatiota. Vaikka automaatio onkin meille tärkeää, niin tämänkaltaista automaatiota emme kaipaa. Etsimme ihmisiä, jotka uskaltavat kyseenalaistaa oppimansa, myös sen minkä he tulevat oppimaan VALAssa.

Etsimme tällä hetkellä vastavalmistuneita tai opintojensa loppusuoralla olevia talentteja. Poikkeamme monista muista siinä, että syynimme on tiukkaakin tiukempi. Palkkaamme maksimissaan yhden uuden juniorin kvartaalissa. Jos se olet sinä, tiedät pääseväsi huippuseuraan. Tiedät myös pääseväsi oikeisiin ja haastaviin projekteihin. Toki tarvittava tuki on aina tarjolla ja ketään ei heitetä syvään päähän ilman uimalaseja. Nyt kuitenkin uimalasit päähän ja nauttimaan kesästä!